Perfect gerecht voor de zondag: gele rijstsalade met kip, sugarsnaps, taugé en pinda’s (4pax)

Gele rijst – 400 gr
Gemarineerde kipvleugels – 500 gr
Sugarsnaps – 150 gr
Bosuitjes – 5 stuks
Taugé – 200 gr
Koriander – 1 bosje
Pinda’s grof gehakt – 150 gr
Limoensap – 1 limoen
Gembersiroop – 2 eetlepels
Olijfolie – 3 eetlepels

1. Breng water aan de kook en voeg de gele rijst toe aan de pan, terwijl je de kipvleugels in een ander pan bakt.

2. Blancheer de sugarsnaps, giet ze vervolgens onder de koude kraan af en snijd ze in kleine stukjes.

3. Giet de rijst af en laat deze volledig afkoelen. Snijd de bosuitjes en koriander fijn.

4. Meng limoensap, gembersiroop en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan hier sambal toegevoegd worden.

5. Haal de kipvleugels uit de pan, laat ze afkoelen en haal het vlees van de botjes.

6. Gooi de bosuitjes, sugarsnaps, taugé, koriander en kip in een slakom. Mix de dressing er doorheen. Voeg tenslotte de inmiddels afgekoelde gele rijst toe en schep alles door elkaar.

7. Schep de gele rijstsalade in een diep bord en decoreer met een handjevol pinda’s er bovenop.

Eet smakelijk!

Advertisements