Seizoensgerecht (mei) – spelt tagliatelle met witte asperges, kastanje champignons, blad spinazie en een citroen/ham/manchego roomsaus (2pax)

Spelt tagliatelle – 150 gram
York ham  – 100 gram
Manchego – 150 gram
Witte asperges – 8 stuks a 500 gram
Kastanje champignons – 250 gram
Bladspinazie – 50 gram
Sjalot – 1 stuk
Knoflook – 1 teentje
Roomboter – 50 gram
Roomsaus – 250 ml
Olijfolie – 3 eetlepels
Witte wijn – paar flinke scheuten
Sap van citroen

1. Breng twee pannen met water aan de kook waarin je in de ene pan de tagliatelle en de andere pan de witte asperges kookt voor 6 minuten;

2. Snijdt de knoflook, sjalot, kastanje champignons, manchego, york ham in kleine stukjes;

3. Warm de wok op, schenk er wat olijfolie in en bak de champignons;

4. Haal de champignons uit de wok en plaats ze op een bord. Voeg de knoflook en sjalot toe  samen met de boter. Blus het geheel af met een paar scheuten witte wijn en voeg vervolgens de roomsaus en citroensap toe;

5. Haal de pannen met tagliatelle en asperges  van het vuur het giet ze af;

6. Snij de asperges in stukken en voeg ze samen met de ham, champignons en nagenoeg alle manchego toe aan de roomsaus;

7. Leg de spinazie op de borden, leg de tagliatelle daar bovenop en schep vervolgens de roomsaus er overheen. Decoreer het gerecht met de laatste stukjes manchego.

Eet smakelijk!

* Cosy & Trendy  Plato bord

foto

 

Advertisements