Thamen en Cromtigers delen de punten na spannende laatste inning

Op vrijdag 10 mei speelde Thamen met prachtige nieuwe SSK tenues op eigen veld tegen Cromtigers uit Assendelft. Na een uur sun-delay kan er om 20:30 uur gestart worden met de wedstrijdballen van sponsor Van der Schot Assurantiën & Hypotheken B.V.

Nieuw tenue

Nieuw tenue2
Cromtigers bijt het spits af in de 2e inning. Door de honkslagen van Catsbuy, Paulina én Van Ingen gecombineerd met veldfouten in de Thamen verdediging komt Cromtigers op voorsprong: 0-2.

Cromtigers scoort eerste punten

Koole slaat een tweehonkslag en op de honkslag van Martinez kan hij scoren, ware het niet dat rechtsvelder Luttik met een goede aangooi op thuis dit weet te voorkomen.

Hit Koole

In de 3e inning pakt Cromtigers door. Ploegstra slaat een mooie homerun waardoor hijzelf en Capel, op het honk gekomen na velderskeuze, weten te scoren. Ook Thamen scoort de eerste 2 punten: Nurse en Schouten bereiken de thuisplaat. De Castro sneuvelt tussen het derde honk en thuis, waardoor het 3e punt niet genoteerd kan worden. Het staat inmiddels 2-4.

In de 4e is Thamen productief. We noteren honkslagen voor de broers Vogelaar, De Castro én een 4-wijd voor Koole waardoor Thamen voorkomt: 5-4. Lang kan er niet van genoten worden. Cromtigers trekt het puntenaantal direct weer gelijk in de 5e inning: Paulina slaat Ploegstra binnen. In de 6e inning scoort Cromtigers weer een punt. Groenland komt op het honk door een veldfout en hij weet te scoren op de tweehonkslag van Van Gelder.

Hit vogelaar

De Castro hit

En ook in de 7
e blijft Cromtigers gas geven. Uitblinker Ploegstra slaat een honkslag én weet te scoren op de honkslag van Van Ingen.

Ploegstra in actie

In deze laatste inning toont Thamen haar weerbaarheid. Pitcher Benner slaat een prachtige tweehonkslag diep in outfield. Groen slaat vervolgens een geweldige line-drive homerun op de tennisbanen van Qui Vive, waardoor hij samen met Benner thuis weet te bereiken én de stand gelijk trekt: 7-7.

Groen neemt felicitatie homerun in ontvangst

Thamen is nog dichtbij de winst, maar Cromtigers weet dit te voorkomen door goede verdedigende acties en een mooie laatste uit middels drieslag door pitcher Van Ingen. Het 8ste punt van Thamen wordt achtergelaten op het derde honk.

Door het gelijkspel staat Thamen op een gedeelde 3e plek met HCAW en Domstad Dodgers. Meer informatie op de website van de KNBSB.

Op woensdag 15 mei speelt Thamen uit bij HCAW te Bussum.
Hopelijk nu zonder sun-delay.

Advertisements