HCAW H3 maatje te groot voor Thamen H1

Wat is er mooier dan een honkbalwedstrijd om de week door midden te zagen? Op woensdag 15 mei wordt op het veld van HCAW te Bussum de wedstrijd HCAW H3 – Thamen H1 gespeeld.

Het is HCAW dat direct voortvarend van start gaat in de eerste inning. Eijpe én J. Kreisel slaan honkslagen en komen samen met Muller, die eerder al op de honken was gekomen, over thuis. Pitcher Soerka, die voor het eerst op de heuvel staat voor Thamen dit seizoen, weet HCAW goed tegen te houden in de 2e inning waardoor de stand 3-0 blijft. De 4-wijd van Eijpe in de 3e inning komt Thamen duur te staan: hij scoort het vierde punt.

Soerka op de heuvel voor Thamen

Soerka op de heuvel voor Thamen1

Dankzij uitstekend werpen van Pitcher Eijpe van HCAW komt Thamen er niet aan te pas in de eerste 5 innings. Hij gooit maar liefst 10 strike-outs. Bovendien krijgt Thamen met het uitvallen van Groen, door een schouderblessure, een tegenslag te verwerken. HCAW blijft in de 5e de score uitbreiden. J. Kreisel slaat een tweehonkslag, maar gaat uiteindelijk uit op het derde honk. Mede door een aantal veldfouten van Thamen, weten Blaauw en Das in het veld te komen én thuis te bereiken. Het staat inmiddels 6-0.

In de 6e en 7e inning veert Thamen op. W. Schouten maakt z’n debuut en komt op het honk door velderskeuze. Hij weet te scoren door een aantal veldfouten van HCAW. Koole komt op het honk door 4-wijd, schuift op naar twee door de 4-wijd van Cornelissen én scoort op de honkslag van L. Vogelaar. In de 7e komt Nurse op de honken door 4-wijd. Hij weet het derde honk knap te bereiken na een aantal gestolen honken én bereikt thuis op de honkslag van Benner. Benner schuift door naar het tweede honk op de eerste honkslag van W. Schouten in het eerste van Thamen. Door de tweehonkslag van Koole weet Benner te scoren en staat het 6-4.

L Vogelaar na z'n honkslag

W Schouten maakt z'n debuut in Thamen H1

Om te voorkomen dat het spannend wordt, geeft HCAW gas. Mede door de honkslagen van Dammers, Bouwman en Jansen gecombineerd met een aantal veldfouten van Thamen staat het 9-4 na de 7e inning. De tweehonkslag van Elferink, de honkslagen van Blaauw en Muller, de 4-wijd van Bouwman én de 4-wijd Jansen doen Thamen nog meer pijn. Het staat 12-4 aan het einde van de 8ste inning.

In de 9e zijn de broertjes Schouten op dreef. M. Schouten slaat een prachtige homerun én W. Schouten slaat wederom een honkslag. Helaas is het niet genoeg.
HCAW wint met 12-5.

Schouten na z'n honkslag

Op vrijdag 24 speelt Thamen thuis tegen Domstad Dodgers. Aanvang 19:30 uur.

 

 

 

 

 

Advertisements