Thamen speelt laatste oefenwedstrijd gelijk tegen Herons

Op de snikhete zomeravond van vrijdag 31 juli speelde Thamen H1 haar laatste oefenwedstrijd tegen Herons in Ballpark De Kwakel.

Herons neemt direct het initiatief door 3 punten op het bord te zetten. Deze achterstand wordt direct weer ingelopen. Koole en Blonk slaan beiden een tweehonkslag en weten uiteindelijk thuis te bereiken. Ook Groen weet thuis te bereiken, op de honkslag van Wouter Schouten: 3-3.

RBI koning van de dag - Wouter Schouten

RBI Koning van de dag – Wouter Schouten – verantwoordelijk voor 4 punten

Thamen pitcher Streedel weet Herons goed tegen te houden in de 2e en 3e inning, terwijl Thamen blijft scoren. Koole, Blonk, Benner, Groen en Lars Vogelaar scoren: 8-3.

Na een sun-delay van bijna een uur is Herons meest attent, door de score uit te breiden met twee punten in de 4e inning. Thamen sprokkelt slechts één punt, als Benner over de thuisplaat komt door toedoen van Werkman: 9-5. Dit is ook direct het laatste wapenfeit van Thamen. De pitchers van Herons voorkomen dat Thamen door kan gaan met scoren.

Herons trekt een eindsprint en brengt 4 slagmensen over de thuisplaat op basis van een aantal honkslagen en, dat moet gezegd worden, een paar slordige veldfouten aan de kant van Thamen. De eindstand is daarmee bepaald op 9-9. Hiermee is de oefencampagne van Thamen ten einde gekomen.

Op vrijdag 14 augustus is het Opening Day in Ballpark De Kwakel, wanneer Thamen haar eerste competitiewedstrijd (van slechts 8 competitiewedstrijden) van seizoen 2020 speelt tegen Orioles uit Bergschenhoek.

Opening Day GIFs | Tenor